Friday, November 12, 2010

Cahaya Menerangi

Cerita ini mempunyai plot yang agak lemah. Jadi kalau anda bosan. Sila tekan button pangkah merah di sudut kanan ya. Hal ini terjadi kerana iq penulis sudah menurun dengan mendadak. Puncanya ialah patah hati.

Suatu malam, kami menuju ke tempat rahsia kami dimana hanya ahli ahli kumpulan kami sahaja yang tahu dimana tempat rahsia berkenaan. Iaitu di Restoren Khulafa. Dimana telah banyak telefon bimbit yang telah kami dapatkan secara tak sah telah dijual kepada pekerja Restoren itu. Jadi jangan terkejut kalau bangla Khulafa tu pakai Iphone tak pun Blackberry. :D

Sedang kan penulis masih lagi menggunakan telefon kapcai (bak kata Yvonne benda buruk buruk kena panggil kapcai) lagi. Okey jadi sampai lah ke klimaks cerita. Tak tahu lah jika tetuan atau pepuan merasai klimaks nya. Phone penulis hilang.

Tiga empat hari kemudian penulis pergi lah melepak di Restoren Khulafa untuk memenangkan jiwa yang raga. Lalu datang seorang pelayan menanyakan "allo bos! minum ka bisnes ka? ini ada mobile csl dey malaysian la. Rm400 saja saya kasi angkat."


Aku pandang pelayan tu dengan pandangan tajam setajam pisau. Erm tak pun peluru. Beliau mendapat kan aku tisu.


BABI ! apasal kau kasi tisu bodoh ! aku laparrrr!


No comments: