Sunday, May 8, 2011

The man who cant be moved

Hmmm, hidup senang susah, hidup susah pun susah. tak rasa macam nak terjun #KBmall pun ada. Tapi bila supporters semua tak kasi then tak boleh lah. Tadi sebelum game Man Utd start aku borak borak dengan mak pasal cinta. Dia ada cakap yang cinta tu macam game 'dominoes' ._. gile lame

Then dia explain why is it like dominoes, kau suka kat orang tu then orang tu pula suka kat orang lain manakala orang lain tu pula suka kat orang lain punya lain. Kita baru explain sikit dia dah bagi conclusion. Gila la orang tua ni. Pakai toyol apa. :P Hmmmmmm

Aku tak sanggup kecewa lagi. Aku dah penat. Hanya mak je yang tahu perasan aku. Aku selalu luah perasan kat mak. Mak sorang je faham. Aku Isolophobia (Fear of being alone) Aku taknak orang lain temani aku kecuali kau. Aku taknak orang lain pegang tangan aku kecuali kau.

Sayang, berikan aku peluang untuk mencintai kau dan aku tak pernah persiakan. Aku perlukan kau. Aku lelaki yang akan selalu bersama kau tak kira senang atau susah. Tak pernah aku terfikir untuk meninggalkan kau dan aku tak mahu. Kau lah masa depan aku. Jadi tolong beri aku peluang.

Aku akan tunggu kau sampai bila bila Atiqah Amira. Jujur kata, aku tak tahu kemana harus aku pergi tanpa kau. Apakah patut aku buat tanpa kau. Siapa patut aku rujuk tanpa kau. Mengapa aku patut berjuang tanpa kau. Bila patut aku pergi tanpa kau. Kenapa aku kena gelak tanpa kau. Sememangnya kekuatan aku terletak pada kau.

Aku takut.



Saturday, April 23, 2011

kau dah kenapa tuite?




tah apa tah masalah twitterdotcom ni why is it protected eventhough i tengah conversation dengan dia lagi di twitter :S

Friday, April 22, 2011

kembali

hahahaha malas nak type tapi sebenarnya dah rajin balik sebab dah jumpa keyboard yang sekian lama mak aku suruk dalam bilik diaaa. hmmm :) hi!

Thursday, March 24, 2011



Inspired By Farratelli<3

Thursday, March 10, 2011

Check / Yes / Juliet?




Hell nooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Wednesday, February 2, 2011

You see what i have seen?

Apparent, i have one new bestfriend + wingwomen called DOT! She's cool and super awesome. She is the wing women for my upcoming relationship with ehem ehem :) awww, THANKS DOT!







Tuesday, November 16, 2010

I love you

ow ow we're in trouble. gentleman! buckle up!

Friday, November 12, 2010

Cahaya Menerangi

Cerita ini mempunyai plot yang agak lemah. Jadi kalau anda bosan. Sila tekan button pangkah merah di sudut kanan ya. Hal ini terjadi kerana iq penulis sudah menurun dengan mendadak. Puncanya ialah patah hati.

Suatu malam, kami menuju ke tempat rahsia kami dimana hanya ahli ahli kumpulan kami sahaja yang tahu dimana tempat rahsia berkenaan. Iaitu di Restoren Khulafa. Dimana telah banyak telefon bimbit yang telah kami dapatkan secara tak sah telah dijual kepada pekerja Restoren itu. Jadi jangan terkejut kalau bangla Khulafa tu pakai Iphone tak pun Blackberry. :D

Sedang kan penulis masih lagi menggunakan telefon kapcai (bak kata Yvonne benda buruk buruk kena panggil kapcai) lagi. Okey jadi sampai lah ke klimaks cerita. Tak tahu lah jika tetuan atau pepuan merasai klimaks nya. Phone penulis hilang.

Tiga empat hari kemudian penulis pergi lah melepak di Restoren Khulafa untuk memenangkan jiwa yang raga. Lalu datang seorang pelayan menanyakan "allo bos! minum ka bisnes ka? ini ada mobile csl dey malaysian la. Rm400 saja saya kasi angkat."


Aku pandang pelayan tu dengan pandangan tajam setajam pisau. Erm tak pun peluru. Beliau mendapat kan aku tisu.


BABI ! apasal kau kasi tisu bodoh ! aku laparrrr!


Sunday, October 24, 2010

BORHAN

Di satu kawasan perumahan di sekitar Shah Alam. Terdapat seorang kanak kanak berumur 5 tahun yang meminati sukan rakyat. Antaranya, gasing, nyorok nyorok, batu seremban dan lain lain. Disebabkan beliau meminati watak utama dalam cerita animasi Kluangman. (minat sangat2 sampai pernah pakai panties ibu dia dibuatkan topeng muka) Beliau meminta kesemua ahli keluarga, kawan kawan main teng teng dan jiran tetangga memanggil beliau BORHAN. (obses)

Dan harini sudah 15tahun beliau dipanggil BORHAN. Dan dia masih lagi dikenali sebagai BORHAN.


ya borhan. ya.


ya lah 'bor' tu borhan lah fattah. berapa kali nak bagitahu !

Friday, October 15, 2010

ey menulis menulis !

sejak patah hati. aku berhenti menulis. hampir setiap hari aku diajukan soalan yang sama. "hey you, dah tak update blog ke", bro, update ah blog. aku nak follow siapa", you, please la reply comment i kat blog youuuu."


bukan apa, aku menulis untuk siapa? untuk aku atau untuk mereka? aku cuma post aja yang tinggalkan dalam draft

bukan punca patah hati menyebabkan aku berhenti. tapi, mungkin sudah tiada sebab untuk aku menulis.

ey mana boleh, penulis harus terus menulis. bukan setakat melukis.



harini mungkin awan tu cerah. esok lusa?

kawan kawan titik noktah

dalam format menjaga hati kawan-kawan.
mungkin kita tak perlu riak untuk tampil segala kemewahan yang kita ada
dengan hasil kikisan dari serahan badan.
motif.umpamanya kawan-kawan itu tak mampu kot peroleh kemewahan yang di bobrok-bobrok kan itu.
haiya kawan. tak perlu berfikir engkau lah punya segala.
usaha sendiri itu lebih bernilai dari permata yang di peroleh dari hasil kerja keji.
tak perlu bangga atas setiap perkara dosa.

ya.aku ini juga bukan malaikat yang sempurna segala sisi.
aku juga punya dosa yang tinggi dan tidak terhitung.
jadi aku tak bangga sama dosa-dosa aku.
tak perlu pamer.
cukuplah aku simpan sendiri untuk di muhasabah.
ia begitu malu dan busuk untuk di tayang-tayang.

aku tahu setiap manusia itu ada kelemahan sendiri.
sedang jika kelemahan itu di buat-buat untuk kelihatan lebih menarik bagaimana?
sedang kau tahu segala hukumhakam.
jelasnya kau bukan jahil.
tapi kau berbangga berlaku jahil. diri kau kosong tanpa pegangan.
kasihan kan.

aku juga tidak mulia.
tapi aku ada juga selitkan kau dalam setiap doa.

moga kau kenal diri kau sendiri.
bukan diri yang di pinjam tuhan,yang pandai cerdik seperti Albert Einstein itu.
yang hakiki nya kita ini dari tanah yang levelnya sama saja.
tanah yang kotor dan berlumuih itu.
itulah kita yang sebenar.


pokok ditiup angin nescaya bergoyang juga.

Tuesday, August 24, 2010

My Dash Head.

Heyy tajuk mestilah kena tembak. baru la orang semangat nak baca. ya atau tidak?


Oh actually ini cerita pasal cinta remuk. our love had been so strong for to long. i heart her so much. tapi dia salah anggap. dan salah tanggapan. semuanya bermula apabila aku sengaja mencari gaduh. (sumpah memang sengaja) dengan niat saja mahu menilai dia. we keep foughts day by day. its not a huge fight but just a little argument. hmm. taktahu la kenapa dia begitu ambil hati. tapi bukan aku tak pujuk balik. eventho aku begitu sibuk dengan kerja aku ketika aku.


Tanggal 8 ogos 2010. iaitu anniversary kami yang ke 5 bulan. pada malamnya aku call dia. (dengan harapan untuk ucapan) mungkin dia terlupa ke. "sayanggg, happy 5th anniversary!," -dia "hm you nanti i call you balik. i tengah buat assignment la". tup dia terus letak call. okay pada mulanya aku cuba memahami dia. hmm mungkin dia nak belajar. okay jangan kacau. aku cuma tinggalkan pesanan ringkas sahaja berbau ucapan yang sweet2 belaka. hmmm harapan nak replyy. the stars are not as shine as we thought, i think you understand, dan sementara menunggu dia membalas aku pun tertidur. zzzzzzzzzz


Pada kepagian harinya aku hubungi dia dan dia sudah didalam kelas. oh okayyyy. maybe dia bangun lewat pagi itu. dan pada tarikh manis itu dia tidak pun menghubungi aku. ya aku faham dia sedang menuntut ilmu. jujur kata aku. aku tidak pernah syak wasangka pada dia. walaupun dia ada bagitahu ada seorang budak lelaki disana suka dia. im here for you sayang. if you'd only care.


Aku sunyi dalam sibuk sayang. bukan aku tidak ada jawapan untuk pertanyaan bertalu kawan kau tentang kenapa aku tidak selalu menghubungi kau sayang. jawapan aku tetap sama. aku sibuk dengan kerja. tapi setiap kali habis kerja aku kerapkali juga hubungi kau sayang. i wont a victory in this scene but please can we fix it again?


Kawan kawan baru kau disana berdesing mengatakan yang aku ini seorang pesalah juvana kerana memaki hamun serta swore to you with lotsa rude wayyyy. first i begging your pardon i knew it hurts you but i dont mean it. itu adalah tindakan drastik dan spontan aku apabila kecewa dan marah. honestly i didnt mean to hurt you. your heart so fragile sayang suddenly become so hard as rock. like pyramid.


Hati kau merah tapi aku jingga. jadi tahap kesabaran kita berlainan. sampai satu tahap aku perlu lepaskan semua bebanan yang aku pikul. sakit tau sayang. sakit. i could see the truth behind all your lies. okay la is that okay if you'd say so to ignore it. at least prove me. sama la macam u nak i prove to you that i love you. okay awak cakap awak dengan dia tiada kena mengena dengan that guy. pagi itu lepas sahur kita on the phone. kita baik macam dulu. seriously i rinduu. after that you text me. you touched my heart! that was sweet. then a minute after text me about want me to find another girl that better than you. WHY? why sayang? i tak pernah suruh u cari lain kan. tapi apa you buat? colourless rainbow. workpad dia senang sahaja. you tiada lelaki lain then u takkan suruh i cari lain ≠ u suruh i cari lain disebabkan u ada lelaki lain. jujur i kata i mula mula marah i bila i nampak that i happens. then bila i fikir balik. you supposed deserved better than me. not me. i weak you weak on distant relationship. you dont trust me but i trust you with mistrust you. i know you well sayang. the way you jawab phone call i dah tahu. bukan i nak kata i ni hebat ke apa ke. tapi you showed me when your mama call you. "haa haa dah nak balik dah ni.'" tupppp tuttt tutttt. you end call macam tu aja. its okay la kalau mama you dah biasa macam tu. dia dah 17 tahun besarkan you kan. she knows you better than i do.


And now i just want you to know that i really begging you apologise for all the things i made that hurts you. i fucked up all the time, please forgive me. you may say that you cant get along with me to the future. same as you said to me about andrini. thank you for all the sweet memories we had. dalam lagu miserable at the best kata, "i can live without you but without you ill be miserable at best.

Sunday, August 15, 2010

Naik tangga atau dipatuk ular? the dice still in my hand.

Entah kenapa aku perlu heartbroke sebegini rupa. Rasanya ini pengalaman paling teruk pernah aku rasa dan sukar untuk ditempuhi buat kali ke dua atau lanjut. Jika sebelum ini hanya ego sahaja pedinding Aku untuk mempertahankan aku. Kali ini perisai itu harus aku buang. Aku tahu perisai itu hanyalah mitos dongeng yang dicipta oleh Aleksander dan askar pejuangnya. Mana mungkin Aleksander mampu menanggung beban holilistik berat sebegini.


Mentah daging nampak merah nya. Ditolak mentah mentah tak sama dengan itu. Bayangkan jika kau GCB yang makcik kau beli untuk juadah makan malam kau dihidang dengan daging mentah. marah bukan? kan? sama lah jika ditandingkan dengan simulasi itu tadi.

Dia tak sama dengan Aleksander. Dia umpama Napoleon dinamit yang meletupkan seluruh benak hati aku. Josh Gracin pernah berkata bahawa dia pernah mengalaminya. Aku pernah berkongsi dengan beliau. Tapi dia tidak lah sehebat Peter dan Jud yang pakar dalam menjawab seni soalan bertalu talu. Kau juga sedar yang anak anak kau juga pasti akan menipu kau kelak sebagaimana kau menipu ibu bapa kau. Kawan? heh. Jika dicampak kedalam little pond pun dia boleh jadi besar.


Pernah kau lihat kucing kesayangan kau dilanggar kereta? Pasti kau tidak kisah bulunya hinggap di pakaian kau tatkala kau meratapi kematiannya ditepi jalan. Tapi endah tak ENGKAU jika kau menangisi kegembiraan aku yang gembira meninggalkan kau sementara kau bergembira dengan lelaki lain di sesuatu tempat. atau engkau lanjutkan. bukan?


Pernah kau merasa efek perubahan cuaca? samada dari panas ke sejuk atau dari sejuk ke panas? itulah. kedua keduanya membawa maknanya sama iaitu berubah. sama juga dengan berubah. tetapi lain jika dibandingkan dengan rubah(beruang kecil). Kau mungkin boleh ludah ke langit. tapi kau duduk bumi der. bukan bulan.

Saturday, August 7, 2010

Si tunggul menangis.




Josh, beliau hanya ada watak gembira sahaja dalam hidupnya. sehubungan dengan itu, Beliau tiada langkah drastik untuk mengatasi perasaan sedihnya itu yakni. Mungkin jika dia ketawa bermakna dia sedang sedih. manakala sebaliknya. Josh juga kerapkali terfikir kenapa hanya dia sahaja yang sering ditindas. bukan orang lain yang melakukan kesalahan. Josh bukan orang jahat. dia bukan kaki kencing. dia juga bukan kaki perempuan. tapi perempuan suka 'kaki' dia. Josh sedar sampai bila?

Tuesday, July 27, 2010

Abdul Hakim usahawan cekal part 1

Pada mulanya Abdul Hakim hanyalah belajar jurusan kelas sastera dalam sebuah sekolah di sekitar ibu negeri di utara semenanjung. Dia selalu dibuli oleh rakan rakan yang lebih tua tapi sering membuli rakan rakan yang lebih muda. katanya "kita hidup macam macam siput babi bro, siang siang duduk rumah tidur. malam malam akan memenuhi jalan raya yang basah."

Sunday, July 25, 2010

Kisah Zailikha dan Amri. Setunangan bahagia

Sudah lima tahun mereka bersama. Bahagia. Tapi satu sahaja masalah mereka. Zailikha sering menunding jari kepada Amri. Katanya Amri orangnya curang la. Katanya Amri suka menipu dia lah. Walhal dia tiada kenal mana pun Amri itu orangnya bagaimana.

Mereka saling tinggal berjauhan. Amat jauh. Jika dipanjat pokok pic gergasi pun manakan dapat melihat Zailikha mahupun Amri. Oleh itu alasan yang amat relevan diberikan oleh Zailikha. "distance. distance." Seperti maksudnya Amri sebagai penyabar orangnya. Dia pun sabar hanyalah.



cerita seperti ini manakan tamat jika hanya kesatupaduan sesuatu komoditi. penting.

Wednesday, June 23, 2010

Kita berdiri. Masih disini.

Kau dahulu seorang. Mungkin bersama bekas teman lelaki. Dikatakan cinta mereka ibarat beauty and the beast. Mungkinlah. Aku pun tidak tahu menahu. Mungkin jadi.

Tapi sekarang kau tidak seorang. Pedamping pedamping semua mahukan kau bersama mereka. Mungkin semasa kau cergas. Mana mungkin semasa kau uzur hendak mampus kerepot.

Dan kini kau seorang kembali. Sedar tak kau kenapa ini berlaku. Kau mungkin punyai akal setaraf burung kakak tua di Zoo Negara. Macamlah kau tak boleh fikir. Kau kan manusia berlapikkan keunggulan teknologi zaman kini. Itu pun mungkin.

Friday, June 18, 2010

Hari seperti hari lain. Tapi ini tentang esok hari. Sungguh.

Mungkin kau tak sedar tentang perubahan iklim dunia. Sebab kau lena diulik aircond mendayu dayu mengigit kulit dan seterusnya menyebabkan tulang temulang kau reput lalu kau patah kaki.

Kau mungkin sedari nya bila matahari dah jadi 'twilight'. Masa tu sudah terlambat untuk kau menyesali kesilapan kau. Ketika kau meratapi kesedihan berbaur keinsafan, akan datang kepada kau serigala jadian (jacob) menggigit leher kau lalu meninggalkan sedikit kesan gigitan cinta. aduhh.

Mungkin tak mungkin kau sedar akan kehancuran dunia fantasi kau apabila kau masih terus leka mendayung perahu ke hulu sedangkan nyata kau lihat dihadapan ialah jeram. Adalah lebih manis kalau kau berpatah balik sebelum ianya karam. Tetapi ini semua cerita pasal kalau. BABI pun boleh terbang!


nak cerita pasal kecewa?

Friday, April 30, 2010

HeEeEe (pailang)


semasa diminta menunjukkan muka paling kacak (memang tak dapat la jack)


Ben, saya dan tangan Guo Whye(lapsap)

Dear budu ++ geng.

i hate you! err jap. ini bukan provokasi tetapi hanya mahu mendeklamasikan suata perasaan tidak puas hati. gerambabi. marah sampai merah. tak suka tak suka!

Sunday, March 28, 2010

Hari hari terakhir dalam hidupku.

Eceh tajuk entri macam meletup habis kan. Padahal pergi PLKN je. Dua tiga bulan yang lepas aku happy dapat pergi PLKN. Tapi, sejak sebulan lepas aku macam taknak pergi aje. Sebak pun ada. Nak lari pun ada. Rasa mintak kena culik lagi lah ada(walhal bukan anak tan sri). hmm zakwan serious. okay okay


Sebenarnya I risau nak tinggalkan mama i and girlfriend i kat rumah tu. You olls kat sana nanti tolong tolong lah ye. Depa tu bukan pandai masak pun. haha ampun mak ampun. Okay lagi satu kerisauan. Takde la main main je lah tadi. Kepada Amal Nabihah, Adam, Mahirah and Fadhil. Kalau you olls nampak si Tyka ni menangis you olls tampar je eh. haha kalau tak stop jugak, belikan dia apa apa cake kat secret recipe. Erm kalau tak berjaya jugak sila cuba lagi di lain hari. HAHAHA. takde la. You olls bawa la dia jumpa i. :)


Ikan ikan kat rumah tu kesian jadi anak yatim secara beramai ramai. Kepada mama dirumah, saya wakafkan ikan ikan dirumah tu kepada mama. Peliharalah ikan itu seperti mama pelihara saya. sobsobb. "anney! tisu!"



Ini Noratiqah binti Mazlan.


Perempuan ni dah kasi ubat guna-guna kat I. Dia dah bomoh I. Dia buat I sayang kat dia kaw kaw. Tah taktau kenapa takboleh hidup takdak dia. Sumpah ini footage video. Bukan rancangan realiti televisi. Tapikan sayang, awak kena kuat tau. Takmau nangis nangis. Macam baby takdapat susu lah. Mesti kuat. Macam ehem ehem. Auww I like this part. haha okay okay sambung. Nanti awak datang la ziarah saya. Bawa sikit makanan seperti cake secret recipe, kentang goreng (macam mat rempit panggil kentang goreng) dan minuman berkabonat. Lepastu kita picnic macam first time kita spend time dengan famili awak tu.


Dah sampai bulan Jun. Saman pun tak bayar-bayar lagi. Habis lah. Kena la buat part time anak ikan lagi nak cari duit lebih. kuangkuangkuanggg



I tak suka Fattah. Dia selalu tanya i macamana cara nak jadi lelaki sempurna. Hish! Dia pun sama macam Adam. Selalu spy I mandi malam malam. taksuka taksuka

Wednesday, March 24, 2010

8 Perkara Yang Anda Tolong Jangan Marah


#1

tolong jangan marah kalau senduk anda hilang

#2

tolong jangan marah kalau baju yang anda sidai malam tadi hilang

#3

tolong jangan marah kalau anda belajar disekolah dengan meja terbalik

#4

tolong jangan marah kalau anda jika bermain 'netball' dipadang, tiangnya satu atas arca dan satu lagi atas pokok

#5

tolong jangan marah kalau tiang gol tumbang. bukan Zakwan sorang yang buat

#6

tolong jangan marah kalau skuter dan basikal anda dihancurkan

#7

tolong jangan marah kalau makcik kantin sedang mandi 'diperanjatkan' oleh Ali(bukan nama sebenar)

#8

tolong jangan marah kalau tayar trektar kehilangan angin


Sesungguhnya, remaja remaja yang bodoh lagi bebaludin bukannya datang dari wilayah Shah Alam. Akan tetapi Shah Alam berjaya hanya melahirkan remaja taksub ke arah duniawi, kuasa, kecantikan sementara dan tiket ke Jahannam sahaja.

Jangan putus asa wahai adik adik yang berada di SMK Seksyen 9, SMK seksyen 7 dan SMK SSAAS.

Tuesday, March 16, 2010

Kisah Sedih Seorang Pelajar II



Dalam siri pertama ini anda mungkin antara yang ketinggalan. Jadi rajin rajinkan lah update kan diri anda bersama saya okay?

Monday, March 8, 2010

Mari berenang ke Pantheon.


Hari ini ini 8 mac 2010.
Mari buka kitab suci yang baru. Versi kita.

Friday, March 5, 2010

3 sebab penting kenapa wanita wajib murung.

Teringat aku masa kecil kecil dulu, Kena kejar dengan hantu cantik masa balik mengaji. Padahal tak tahu pun itu hantu ke apa. Apa yang penting adalah, lari sambil menjerit "lari! hantu! lari! hantu!"


Puncar utama adalah apabila gedung-gedung membeli dan membelah seperti Pavilion, KLCC, One Utama, Sunway Piramid, The Gardens, KB Mall, City Square dan Queensbay Mall tidak lagi menjadi tajuk perbualan gadis, wanita, perempuan dan awek. Mereka lebih gemar berbincang mengenai cara untuk menculik Zakwan dari Kem Tegas Mesra, Selama, Perak, mengenai makanan kegemaran Zakwan dan tidak pernah lekang untuk risau akan keadaan Zakwan disana. Keadaan mereka sudah tidak lagi boleh dibendung. Dan ia adalah kritikal. Mereka tiada alasan yang kukuh untuk berhias sekira mereka hidup tanpa Zakwan. Dan kesemua gedung-gedung ini besar kemungkinan akan menutup premis mereka dalam jangka masa 3 bulan selepas 1 April.


Puncar keduanya adalah gadis gadis dan wanita bekerjaya tidak lagi ke kelab kelab malam dan tiada lagi erti bagi mereka untuk menunggu Zakwan di hadapan screen komputer/laptop. Kesemuanya akan tamat selepas 3 bulan. Apa yang Zakwan perlukan daripada kamu semua hanyalah terus berdoa agar tiada jejaka lain yang mampu menambat hati rindu kamu semua. okay? Satu bencana besar akan melanda global (dan dan destination, sooofff ombak setinggi high heels jenama vinnci) okay. Sila kembali serius wahai penulis.


Puncar terakhir adalah keramaian jejaka (acah acah) tampan di town telah mengaplikasikan gaya termoden dari Zakwan dan memberikan nama seperti Pinky la, Denver la. Tak suka tak suka! Ingat ya gadis, wanita, perempuan dan awek di luar sana. Dapatkan yang asli!




Jejaka ini sanggup menggadaikan maruah dan nyawa hanya untuk mendapatkan rahsia bergaya dan sempurna. Tanpa Zakwan Dunia tidak sempurna.

Puncar kesesatan laju lintas.

Ini kata Google, "These directions are for planning purposes only. You may find that construction projects, traffic, weather, or other events may cause conditions to differ from the map results, and you should plan your route accordingly. You must obey all signs or notices regarding your route."


Kata aku pula, kau tu dah la rabun, pekak, buta huruf, failed computer test 8 kali. Pastu saving duit taknak beli gps. Pastu baru sesat kat KL dah menggelabah. haihhhh. jangan jadi orang la.

Tuesday, March 2, 2010

Entri paling romantis.

Adam dah couple dengan Mahirah. Kepada Eddie, Farid dan sekutu lain. Tak tergugat ke korang do? Adam kottt.

Sunday, February 21, 2010

Gambar yang membuatkan mata wanita kaca


Bersama Fadhil di Sunway Piramid pada 10 Feb 2010

Friday, February 19, 2010

Blog ini berbahasa Malaysia. Terima kasih

Mungkin ada sesetengah rakyat Malaysia yang suka berbahasa rojak. Ada juga berbahasa baku, (misalnya) ada juga berbahasa Melayu. Inggeris mana mungkin tidak boleh jadi. Tapi aku pilih untuk berbahasa Melayu.


Sesetengah awek awek hot diluar sana (acah acah anak dato') berasa geli apabila berbahasa Melayu. Itulah hakikatnya. Sesetengah mamat mamat hot (acah acah kacak) akan menggunakan bahasa Inggeris pabila menjinakkan kumbang betina. (acah acah jugak tu)

Tapi aku pilih bahasa Melayu. Sebab sebab aku berbahasa Melayu adalah kerana aku Melayu. Dan kacak. Sesetengah mamat mamat (acah acah kacak) diluar sana akan selalu menunggu aku untuk keluar dari rumah. Mengaplikasikan fesyen terbaru daripada aku (walhal hanya berseluar trek dan singlet) mereka tetap akan berpesan pada rakannya untuk turut mengikuti fesyen itu. (Aku lali)

Ada sesetengah lelaki akan berkelakuan (acah acah depressed) apabila bersama wanita, gadis dan perempuan agar mendapat perhatian.


Minggu lepas saya ke SACC Mall bersama kawan untuk makan malam. Terdapat seorang gadis dipenjuru dinding sedang memerhatikan. Saya. Mana mungkin beliau memerhatikan adam. adam lutsinar pada waktu malam. Tambahan, dia gemuk dan hitam. Jelas seperti king kong di Kalumpang. Dia terus menangis sejurus saya menoleh kepadanya.

"Err awak okay ke?" tanya Zakwan.
"Saya takdapat hidup tanpa awak Zakwan" namanya Melissa. Dia sambung menangis.
"Awak ada tisu tak?" tanya Melissa.
"Erm erm. Maaf. Saya sibuk la. Awak boleh menangis dalam kereta saya. Terus saya hulurkan Subaru Impreza WRX Sti S204 kepadanya.
"Mungkin ada tisu kot dalam kereta tu." Ujar Zakwan.
"Awak takmahu teman saya ke?" Melissa kata.
Cubaan beliau untuk mendakap peha saya tidak kesampaian.
"Awak, saya kena pergi la."




Jangan awak taburkan duit keatas saya.

Tak best. Taburkan kasih sayang.

Kau Jangan Nak Cerita Kedai Kopi Sangat Ah Bodoh!

Harini, penat. Lahanat. Kepada kawan kawan. Sila teruskan aktiviti murni anda dengan mengutuk kawan belakang. Kawan. Ye aku dah tau dah main kutuk kutuk belakang ni aktiviti sihat sebenarnya.(patut la aku demam je)

Haishhh, kesian kan tengok kawan kawan sedih? Kesian kan tengok kawan kawan menangis. Kesian kan tengok kawan kawan 'buat buat kesian'. Tapi lagi kesian lah kalau kawan makan kawan. You olls takde manners ke? (ayat bapak fadhil) Depan depan muka senyum ke semua. Kan? Kat belakang siap naik 'F' simbol lagi. (garang)


Macam ni lah kita settle, "Aku buat hal aku, Kau buat lah kau hal.


JAGA DIRI.



jap, pinjam rm500 boleh tak?


Saturday, February 13, 2010

Tokoh kali ini.

Jatuh kepada Pn Jumariah bt Yaakob



Nama panggilan belah suami ialah Mak Long manakala belah keluarga sendiri beliau digelar Mak Teh manakala panggilan dibelah suami barunya adalah Mok Peli.

Dia adalah ibu kandung saya! Zakwan Widdle, Aizuddin Widdle, Nisa. J Widdle dan Donat Widdle amat menyayangi beliau.





Yuna, juga duduk seksyen 7. Dia amat meminati ibu saya. Setiap hari dia akan datang ke gerai goreng pisang dan bertanyakan khabar ibu.(dia tiru fesyen mak i) Beliau seorang ibu yang amat sporting.(tak caya boleh tanya bekas menantu dia) Hanya satu satu nya orang yang mampu mengejutkan saya untuk bangun dari tidur.(geletek pusatnya) klingklingkling aiceh. IloveYOU Puan Jumariah Widdle!

Friday, February 12, 2010

Shah Alam - Gemas - Pulau Pangkor - Kuala Kangsar - Kuala Lumpur

Percaya atau tidak kami menjelajah kesemua tempat diatas hanya dalam masa kurang 1 hari. Kalau nak terkejut, baik sekarang. Sebab lepas ni banyak lagi kejutan untuk korang. Kisah yang menyayat hari ini bermula dari depan rumah fadhil.

Zakwan, Hafeez dan Azim berlaku bosan di depan rumah Fadhil. Dan Zakwan, seorang remaja pintar berjaya menangkap idea keluar dari otaknya. "kita travel jom! dalam sehari, kita berjalannnn je" They set and go. haih. Bosannya memandu BMW M3 E46 ni. Dengan kelajuan 220 km/h kami sampai di Gemas hanya dalam masa 30 minit dari Shah Alam.

Sesampai sahaja kami di Gemas, Hafeez terus meluru ke arah nenek tua. Sangat tua. Paling tua. Tua gila nak mampus (mampus lagi bagus kot) Okay nenek tua tu nenek Hafeez lah! OEMGIII!! nenek tu meninggal dunia 2 saat lepas aku kutuk dia. Bosan tengok orang mati, kitaorang pun bergerak ke Pulau Pangkor. Ada pp disana. Sesampai sahaja, pp itu ditamatkan. disebabkan pihak pengurusan mengesyaki ada pengunjung menghisap dadah (dah macam parti budak shah alam je)

Kami meneruskan perjalanan ke Kuala Kangsar dimana hanya 10minit sahaja masa diambil dari Pulau Pangkor. M3 kan? haih. Opah dah meninggal, Tinggal Cik Mat, Cik Husin dan kambing mereka. Hmmm. Ciao Cik Mat Cik Husin!

Kuala Lumpur destinasi seterusnya. Sesampai sahaja di Plaza Tol Duta....(lagu Lady Gaga berkemundang dari phone Fadhil. Alaaa! "Fadhil mak kau call do"




Aplikasi peta dalam telefon Fadhil tadi dipadamkan. Hmmm. chaitt!

Wednesday, February 3, 2010

daripada mak bapak kau bela kau baik diorang bela kambing

Location: Rhoma Hakim Album Photo

Added about 2 weeks ago · Comment · LikeUnlike
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
kenapa aku tkde? hmm
January 18 at 5:41am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
hari ni kau tk lepak kot. -__-
January 18 at 5:48am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
ada sorang roger aku? cehhh.
January 18 at 5:50am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
time ni pun lepak melalut. kerja berjalan je.
January 18 at 5:52am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
alasan. aku faham.
January 18 at 5:53am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
..l..
January 18 at 5:54am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
mmg aku tempat maki kwn kwn.
January 18 at 5:55am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
sudah lah Mil. kau cari gaduh ke ni?
January 18 at 5:56am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
my mood swings lately. aku ckp apa yg aku ckp. bukan alasan. ;|
January 18 at 5:56am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
ada ke aku cari gaduh. apada. lain kali kalau dah senang tkyah la contact aku. bila susah cari la aku.
January 18 at 5:57am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
takyah lepak lah lain kali. nak cite susah senang baik takyah kawan.
January 18 at 5:59am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
bukan aku yg buat mcm tu. korang yg buat.
January 18 at 6:00am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
kau fikir aku berkira ke susah senang baru nak cari kau? kalau kita lepak, siapa yg ajak siapa?
January 18 at 6:01am
Rhoma Hakim
Rhoma Hakim
nak fikir semua buat taik dgn kau, silap besar a kalau kau petik aku. dah lah. aku out dulu. kecewa aku kau anggap aku mcm ni.
January 18 at 6:05am
Muhammad Muzammil
Muhammad Muzammil
itu pun kalau teringat aku. dah sedap semua mana ingat aku. betul tak? toksah ang nak bohong aku la.
January 18 at 6:05am


kau tengok aku ada tak mel? takde pun aku touching. kalau nak cerita pasal susah senang aku rasa kitaorang semua still the same. tak kaya mana pun. tak senang mana pun. ni aku dengar cerita kau kutuk2 belakang aku. sumpah malu do 6 tahun aku kenal kau. kau kawan baik aku dari form 1 mel. tapi tah tiba tiba kau berubah. aku tak kesah kau taknak kawan, aku takkesah kalau kau nak kutuk aku, aku tak kisah kalau kau nak jatuh kan aku. tapi yang kau hina keluarga aku kenapa? aku tak pernah kutuk apa tentang keluarga kau. aku siap puji lagi. aku tak pernah kutuk belakang kau puji lagi adalah. tapi tengok aku kau buat kat aku.

Thank You Mel. Kau la kawan aku paling baik pernah aku jumpa. :)

Monday, February 1, 2010

1 Feb 2010.

Hello February. Sumpah sape lahir February aku sayang. Tak percaya tanya mama aku.

post yang tiada tajuk.

Ketika para ibu bapa dalam usaha memujuk anak kecil mereka memakan sayur dalam makan malam, aku, sibuk menyorong trolley tetamu hotel ke dalam bilik. Dia seorang VIP. Peduli apa aku. Aku minta juga duit tips. rm50 dihulur. Aku menyambung, kalau dato' inginkan apa apa dato' hanya perlu call extension #4. Dia menjawab, "Santek!"

Kerja aku memang bosan. sumpah! sekarang aku dah berhenti. Tapi esok aku kerja balik. Aku nak sapu call girl untuk diimport ke dalam bilik suite 1214. Hanya rm5000 semalam dengan 1 sarapan pagi. Itu juga tidak mengghairahkan aku. Bosan tetap bosan.

Hampir semua pekerja disitu gemar berjudi. Baik lelaki baik perempuan. Baik Melayu, Cina atau India. Semua hisap rokok Dunhill. Tapi hanya segelintir mat rempit sahaja hisap Nusantara. Pun begitu dan sebaliknya, Itu juga tidak mengghairahkan aku. Bosan tetap bosan. Sumpah!

Kata Kamil, Seorang jockey kereta yang sudah bekerja hampir 5 tahun. "baik kau cari kerja lain. kau kerja sini apa pun kau tak dapat. yelah duit tu memang la dapat. BODOH!"

Aku tak suka kerja sebegitu. Kerja penuh hipokrit, kaki ampu, mulut manis dan berbudi bahasa. Secara jujurnya aku bukan seorang yang sebegitu.



Labels for this post is peak hour.

Wednesday, January 13, 2010

Sedang aku bermanja dengan mama, kedengaran bingitan Ambulans dihadapan rumah. Oh terasa macam kat New York pula.

"Haa ini kepala bapak kau, ini kepala bapak aku, kau pijak kepala bapak aku, aku pijak kepala bapak kau. Santek!" kata Tisin kepada Alex. Mereka bergaduh sebab Alex cakap bapak Tisin babi. Tisin membalas, "Eii ei kepala bapak jangan main eh. Kepala babi boleh, aku pantang betul orang main nama bapak aku." (Tisin melayu tipikal. sungguh)

"Ada ke patut si Alex tu cakap macamtu kat kau Tisin, kalau aku kan Sin, dah lama aku pijak dia do!" bakar Param yang memang tidak suka kepada Alex sejak dia dimalukan di Mall tahun lepas. "Memang aku ada panas hati juga dengan Alex tu semenjak tahun lepas lagi." Sambung Param lagi. Tisin hanya membisu. Mungkin tengah kumpul power. Mungkin dia terfikir untuk report kat bapak dia. Dia juga sedar dia dah masuk 17 tahun lagi 2 bulan mendatang.

Param memang firestone. Penulis kata dia racist kepada golongan cina. Tah la kau tanya la writer. Aku tukang taip je. Okay nanti aku bagitau Widdle.

Okeangs sambung cerita. Tisin seorang yang agak terpengaruh dengan angkatan kumpulan gengster melayu. Dia call abang long dia suruh pukul Alex.


******************************************************************
(TAMMAT PERSEKOLAHAN) LOKASI: SEKITAR BELAKANG KEDAI MAKAN


Tidak kurang juga seperti Tisin. Alex juga mengimport lenchai dia dari China untuk membelasah Tisin bagi pihak dia. Okey kita alihkan perhatian sebentar kepada Munirah yang menyorok dibelakang pintu tong sampah mengintai lelaki idamannya Tisin. Dia memang sukakan Tisin sejak tamat Penilaian Menengah Rendah lagi. Okey kita kembali ke lokasi pertembungan, Abang long Tisin pegang cota,(bila masa?) manakala lenchai Alex hanya menyandang beg galas. Berisi bom didalam. Param menjerit, "Tisin, lari! Dia ada bom!" Tisin patuhi arahan Param. Dia dan abang long nya berlari ke arah kekedaian. Lenchai Alex membaling bom itu kearah mereka. Tapi Tisin elak. Bom itu meletup di pusat keagamaan.












Lanjutannya, sila baca di surat khabar. Sorry bro gua taknak masuk ISA.

Sunday, January 3, 2010

Tikus mondok berkeliaran lobi hotel.

Aku bosan kerja. Berdiri. Berdiri. Berdiri. Setiap setengah jam mesti dapat duit. Bosan. Macamana nak beli Smart For Four Brabus Edition atau pun Mclaren Mercedes SLS.

Sementara masa masih unggul dan masih tidak dilemma kelewatan. Kau kena tunggu bas. Ye tunggu bas selama 45 minit untuk ke tempat kerja. Adalah suatu perkara yang membuatkan kau mahu bunuh diri. Macam Teoh Beng Hock. (ini adalah kenyataan dari kerajaan).

Dan kau juga perlu membeli sekotak rokok 20' ketika rehat. Dia adalah teman sejati kau ketika bosan. Selalu mendampingi kau. Tak macam benda lain. Teman wanita hanya menemani kau ketika di pusat beli belah manakala Teman lelaki hanya mahu menemani kau ketika kau sedang bogel di bilik berdua duaan. Kenyataan ini selari dengan arus membangunan zaman yang memaksa kita semua mencari kuasa.

Kuasa itu hanya mampu didapati ketika dompet kau tebal. Ya atau ketika mulut kau tidak mampu tertutup. Lagi mungkin ketika kulit muka masih tidak berkedut. Aku rasa kau sendiri boleh faham apa yang aku maksudkan dengan KUASA.

Jadi kau kena ada kuasa. Kuasa kau mesti polemik dan ampuh seperti tiang yang kukuh. Macam Burj Dubai. Inkheart. Castration. Welling of 7 Wells. Kau pasti mati.

Monday, December 21, 2009

I like HO-YEAHH!




Edward malam tadi baru putus cinta. Dengan Bella. Bella sayang lelaki lain. Edward tekanan. Dia banyak makan.

I'll be missing you. :(




Goodbye sayang. Take care. Cari Anis Khairina kat sana. Katanya dia ada kat sana. Operation. Katanya. I love you so much. Jangan nakal nakal tau. 6 minggu je. :(

Friday, December 18, 2009

Ahhh aku nak botak balik!!!

Malam tadi. Kitaorang lepak 8. Yang ada Zakwan, Shidi, Fadil, Apis, Pejal, Syafiq, Bob, Emir Farid, Khafairil dengan Pyan. JANGAN CAKAP KITAORANG PENT! Bosan. Mula mula aku ikut Shidi pegi Kedai Ali je. Budget nak rembat Chocolate dengan kad poker. Lepas tu aku nampak bapuk. Sekumpulan bapuk. Average weight dalam lingkungan 90kg macamtu la. Bak kata Shidi, "gedang nak mampuih". Sekali dia tunjai berdarah. Sekali dah blow, menjerit adik awak abang cakap.

Aku perasaan budak budak bapuk tu usha usha aku dan sweet dan mengerling. EUWWWWWWWWWWW! Menyorok bai telor aku. Serious do! Kalau Adam kena pun goyang lah! Mula mula aku expect everything was okay. Aku buat bodo je la.

10 minit kemudian, Fadil dan Shidi ke 7evelen untuk membeli rokok. Mungkin. Sekali bapuk itu riki mereka hingga ke 7evelen. Mula mula dia panggil Shidi. Tapi dia takmau pegi. Tapi pastu dia panggil Fadil pulak. Fadil bertanya, "nak apa do?" Bapuk yang bernama Mona itu memberikan sehelai kertas mengandungi telefon numbernya.

Sampai je kat kedai makan tersebut, Fadil dengan Shidi mengesahkan bahawasanya mereka dikejar bapuk. Dalam hati aku cakap, Padan muka korang hahaha. Tapi geli jugak la. Dan kitaorang memplankan satu plan yang bernas. Kacau ramai ramai. Semua text/misscall si Mona tu tapi aku sorang je tak buat sebab takde credit.

Masa Pejal call dia, dia cakap dia nak kenal dengan mamat yang lalu depan diorang yang dua orang yang pakai topi. Pastu dia cakap yang lelaki pakai baju coklat2 yang tak pakai tu. Time tu bulu roma aku dah tegak. WTF! its me. Sekali pejal pulak wathal pegi kasi number aku kat dia. Dah memanjang dia call aku. Dia ajak lepak rumah dia. EUWWW! Pejal plan nak lepak dengan dia, pastu Pejal pulak plan nak rembat kereta Satria Neo CPS dia. Sial lah! aku jadi umpan.


Call dia. Ajak lepak. Pukul kepala dia dengan kayu atau batu atau lebih tajam. Start enjin kereta. RACE!!! Okay tanam visual penting dalam babak ini. -The End-

1 jam lepas tu dia text and called aku banyak kali. Sangap mungkin kali. Aku menyirap aku angkat. Dia ajak tidur/lepak rumah dia. Aku cakap aku kena tidur rumah girlfriend i malam ni. Esok je la. Lepas habis call dia text lagi.


"Konek u besar x? Kalau ye i nak bagi boxer Renoma" Aku reply pakai phone Fadil. "sorry i pengguna Emporio Armani"

Tuesday, December 15, 2009

How karma has not changed my life

Few years ago, I was under the spell of a group of smart and luxurious people in neighbourhood. Jonathan and Sissi are siblings. They are Datuk Mogan Stanley childs. (restored it himself) his mother was an Slovak countess. Their parents and my family was so closed. They were smart, just like an elephant.

Morality. Feminism. Racist. Being. Time. Sacrifice. My brain short-circuited on a weekly dose of such heavy-duty stuff. I floated on smoky room and drink alots of Chivas 12 years. Today, is Datuk Stanley's 15 years gone. 15 years are gone so fast. God paid it for betrayed my dad on 1997. Yes he is greedy. This is not Defends Of The Ancient (DotA) lah sayang. Where as his child still standing in luxurious life. Airport lounges are their second homes. Aah! holiday paid with platinum credit cards. Ah! (muka ada aku kesah) Obviously, im going to kill you guys. Anonym like me. Live from hand to mouth. Sadly. Badly. Damn lose it. Send my convey regard to your Slovak mummy. Still badly, She no longer avail. Yes. You can cry now. I know its abit sad.

In the meantime, I've given up trying to pretending that Im okay. I will ensure that you will damn regret for leaving. Yes karma has not changed my life.
My mother was right. Malay boy should be stuck at racist. :|

Thursday, December 10, 2009

Hmmm. Nak bagitau ke tak ehh.

selepas 5 jam aku online. tapi tak pernah turun padang. tetiba aku rasaa desperate. bukan kat adam lah! itu permanent criticise namanya.

aku tahu adam lah kawan aku yang paling pandai dalam chemistry (dia ada post kat blog) tapi itu tidak membantu. tadi aku nampak kawan baik adam. dia tengah shuffle dalam pejabat.

oh vandalisme pandai. nak bawak pegi masuk lokap goyang. adam memang macamtu. suka suka sayang orang yang takda tamadun. macam adam.

adam, gitar aku pecah! mak aku hempas kat lipas malam tadi. kau boleh tolog repair tak? repair sekali tune tau. aku rasa dah lari sampai ke padang jawa dah tuu.

Friday, December 4, 2009

Watta 'F'



Ikhsan daripada Google. Persoalannya disini. kalau kat Damansara ada banyak bumper. Kalau kat Shah Alam jalan rosak. Kalau kat kuala lumpur jamm nak mampos. Dah la kau bakar je lah kereta mahal kau. Kau pegi cari kawan baru ah!

Monday, November 30, 2009

"Sebarang cobaan untuk melarikan diri dari sini adalah salah!"

Di suatu kedai haiwan. Ya di sekitar kota. Ya sememangnya di Subang Parade. Ada tikus belanda. Ada banyak tikus belanda. Tikus belanda semuanya comel dan gebu. Semua tikus belanda kuat makan. Semua tikus belanda kuat tidur. Tetapi, tidak semua tikus belanda suka beriadah. Tetapi, tidak semua tikus belanda suka berlari di wheel yang diberi.

Di kedai haiwan itu, ada tikus belanda berwarna hitam. Umur dalam pertengahan umur tikus belanda. Diatas rumah plastik tikus belanda hitam itu menghamburkan kata kata bahawasa barang siapa antara tikus belanda disini yang cuba untuk melarikan diri adalah salah! Ini kerana mereka bukanlah G-Force. Mereka bukanlah Hamtaro yang mampu bersaing untuk terus hidup di dunia yang amat global ini. Mereka juga adalah tikus belanda yang masih memerlukan bimbingan daripada tikus belanda hitam untuk terus berdiri diatas kaki sendiri. Dan mereka juga bukanlah Stuart Little.

Tikus belanda hitam juga menyeru agar semua tikus belanda di kedai haiwan itu memakan banyak kuaci. Hal ini kerana, kuaci dapat menggemukkan badan dan mencantikkan bulu.Tikus belanda hitam melarang tikus belanda disitu memakan makanan dalam tin. "Itu hanyalah ideologi barat yang mahu menghapuskan kita semua!" kata tikus belanda hitam. "kalau setakat makanan dalam tin, itu picisan namanya" sambung tikus belanda hitam lagi. Dan, semua tikus belanda haruslah berusaha untuk menjalani hidup yang sihat dan menggunakan wheel yang diberikan supaya mereka menjadi tough seperti Malek Nor. mereka juga boleh menjaga diri mereka apabila mereka berada berhadapan dengan dunia luar yang penuh dengan cabaran dan rintangan yang perlu dihadapi oleh tikus belanda yang sememangnya tidak mempunyai sivik.

Setiap hari semua tikus belanda dikerah dan dipaksa untuk melakukan aktiviti yang berat. semua aktiviti ini diketuai oleh tikus belanda hitam dan dibantu oleh tikus belanda belang belang. seperti biasa jika dalam filem barat hollywood, anda, akan kelihatan, pembantu penjahat akan dibantu oleh pembantu yang berbadan sasa dan angkuh lagi takbur dan berhati soldadu.

Pernah sekali tikus belanda parsi yang berbulu tebal seinci cuba untuk melarikan diri dari kedai haiwan. dia, yang bernama Kitty bersama-sama Jenny mencantas dawai kasa yang sememangnya tajam itu dengan giginya yang agak kearnab-an. Ya dia gagal, tikus belanda hitam telah membelasahnya sehingga mati. Dan bangkainya dibuang di tong sampah berdekatan sangkar. Kitty mati segitu sahaja. Tanpa pampasan mahupun royalti. Jenny pula telah disalib dipagar berdekatan dengan pusat minuman (baca: seperti botol susu bayi)

Si tikus belanda hitam menggesa agar semua tikus belanda disitu supaya lebih cergas agar dapat menarik perhatian pembeli di datang. ini kerana para pembeli hanya mahu membeli tikus belanda yang cergas sihat dan montel. ya montel.

Awal pagi ahad, ketika semua tikus belanda sedang lena diulik mimpi, seorang perempuan dalam lingkugan belasan tahun. mungkin budak sekolah yang kena grounded. mungkin. Dia datang bersama ibunya. Telah membeli tikus belanda hitam dan beberapa ekor tikus belanda yang lain. Dengar kata tikus belanda hitam kini tinggal di kawasan perumahan di Usj 1. Mungkin grandville. mungkin tidak.

Sejak dari hari itu, seruan tikus belanda hitam sudah mula menghilang. malah ada juga tikus belanda yang mula memakan makanan dalam tin. "semoga kalian yang melarikan diri akan dimakan anjing Rusia mahupun kucing jalanan yang berpeleseran" doa tikus belanda hitam itu di dalam sangkar barunya.

Sunday, November 29, 2009

Sesi temubual bersama Tan Sri Zakwan Fitri.

Media : Erm Assalamualaikum Encik Zakwan Fitri. Boleh encik luangkan sedikit masa dengan saya sebentar.

Zakwan : Ermm berapa lama? dalam 5 minit kebawah saya benarkan. Tender banyak la nak kena settle.

Media : Oh tak lama. sekejap ajee. Boleh ke takpe Encik Zakwan?

Zakwan : Eh jangan la berencik encik dengan saya la. panggil saja saya Zakwan. Kalau nak lebih manja. Panggil abang. Ermm kamu sudah berkahwin?

Media : (senyum dalam hati lalu berbisik. "ada chance ni.") Eh belum. bercinta pun jarang. apakan lagi berkahwin.

Zakwan : hahahaha kamu ni jenaka sungguh. seperti nabil. Kalau macamtu kamu boleh berkahwin dengan saya? saya boleh belikan kamu apa saja yang kamu mahu.

Media : ermm encik Zakwan, saya ni sebenarnya hanya nak temubual encik. bukan nak suruh encik Zakwan merisik saya.

Zakwan : Oh kalau macamtu tak mengapa lah. Kamu boleh keluar sekarang. saya ada banyak appoinment lain ni. SECURITY!!

********************************************

Pihak media itu diusung keluar dan dicampak oleh pengawal di lobi. Sungguh memalukan. Ya sungguh. Ya memalukan. Seminggu selepas itu. Tersebarlah kontroversi bahawasa Tan Sri Zakwan seorang darwinis dan berhati lintah.

Saturday, November 14, 2009

kau ni dah kenapa?

Tadi aku baca neina punya status, "i went at library s.a today, damn its pack in here!" whoah. fuh nasib baik aku ada wedding tadi. alalalalaa last last minute baru la nak tunjuk baik. ala sebenarnya bukan baik pun. kawan ajak melepak. tett!

Apa apa pun, aku dalam proses menjadi angel dalam masa sebulan ni. teruskan membaca kalau nak tau result aku. thank you!

Thursday, November 12, 2009

internet addiction disorder

Adakah kehadiran teknologi maklumat dan internet dalam dunia ini telah
menjadikan sesetengah kelompok individu menghidapi
sejenis penyakit
atau kecelaruan yang dikenali sebagai ketagihan internet (internet
addiction disorder) atau pun ketagihan komputer?

Adakah ia sejenis penyakit baru, yang sebelum ini tiada dalam istilah perubatan?

Atau mungkinkah sejenis gangguan yang telah sedia ada dalam diri individu
terbabit, sama seperti ketagihan dadah dan arak, tetapi ia berlaku
disebabkan oleh komputer dan internet? Adakah komputer atau internet
juga boleh menyebabkan ketagihan? Ini merupakan satu aspek
yang perlu diberi perhatian lebih-lebih lagi banyak laporan dan kajian
memang mengakui terdapat individu mengalami ketagihan komputer dan
internet. Apakah ketagihan internet? Persoalan yang amat sukar dijawab
tetapi perlu dijawab berdasarkan kepada fakta dan kajian yang kukuh.
Adakah ketagihan internet atau ketagihan komputer ini berbeza dari
ketagihan yang lain seperti ketagihan dadah, arak, rokok dan
sebagainya? Dan apakah kesan dari ketagihan internet? Perlu juga
difikirkan.

Kajian sains mendapati manusia sebagai makhluk
yang paling mudah mendapat ketagihan dalam kehidupan mereka, walaupun
pada masa yang sama mereka amat takut menjadi seorang penagih.
Sememangnya terdapat banyak perkara yang boleh mendatangkan ketagihan
seperti makan, membeli belah, menonton, membaca dan lain-lain. Malah
ada individu yang ketagih bekerja. Tetapi mengapa ada individu lain
yang juga menonton, bekerja, makan dan membeli-belah, tetapi tidak
mengalami ketagihan? Dunia perkomputeran, teknologi
maklumat dan internet juga sudah tentu boleh membuat seseorang menjadi
ketagih. Mengapa? Ini kerana mereka semua mampu melayan segala macam
keperluan yang diidami setiap individu, dari keperluan naluri seksual,
mental, emosi dan intelek sehinggalah keperluan spiritual. Mereka
umpama sahabat dan rakan kepada mereka. Malah ada individu yang
menganggap komputer dan internet sebagai sebahagian dari diri dan
kehidupan mereka dan mereka akan dirundung rindu resah dan gundah
gulana sekiranya tidak berpeluang? melayan sahabat?

Kajian yang dijalankan oleh Netaddiction.com mendapati ada lima kategori bahan
kandungan dunia siber yang berisiko tinggi menyebabkan ketagihan
seperti berikut:
1. Ketagihan seks siber? cenderung melawati laman web porno, chatting room berkaitan seks dan lain-lain
2. Ketagihan hubungan siber? keinginan yang kuat untuk berhubung sama ada melalui email, chatting, diskusi dan sebagainya
3.Ketagihan maklumat? mudah dipengaruhi oleh laman-laman web berunsur
ehwal semasa, pencarian maklumat dan pengkalan data
4. Ketagihan komputer? terpengaruh dengan peralatan teknologi perkomputeran,
ciri-ciri komputer cip dan kad, sistem bunyi dan lain-lain
5. Ketagihan permainan komputer? mudah lalai akibat taksub bermain permainan komputer sehingga sukar berhenti.

Sebenarnya bagi mengenal pasti samada penggunaan terhadap komputer dan internet
menyebabkan ketagihan atau sebaliknya bergantung kepada cara dan
konteks serta keperluan yang ada dalam diri seseorang individu. Di
samping itu, perkara seperti berikut juga harus lah diberi perhatian
bagi menilai tahap kebergantungan kepada komputer dan internet yang
boleh menyebabkan ketagihan:
1. Lebih banyak menghabiskan masa di depan komputer berbanding biasa atau melebihi keperluan penggunaan yang sewajarnya
2.Masa untuk melayari internet semakin bertambah dan menjejaskan peranan
sebagai seorang individu, pelajar, atau pekerja dan juga menjejaskan
tahap produktiviti dan kesejahteraan hidup yang biasa
3. Berasa kurang yakin atau gagal untuk mengawal diri dari pengaruh internet
4. Semakin kurang tumpuan kepada penjagaan kesihatan diri dan pembahagian masa sewajarnya berbanding biasa
5. Muncul tekanan perasaan seperti marah, kecewa dan sedih yang berkaitan
secara langsung dengan komputer dan internet dan mulamengasingkan diri
dari masyarakat
6. Wujud rasa bosan atau bimbang dan cemas yang keterlaluan jika tidak melayari internet untuk jangka masa tertentu
7. Penggunaan internet yang mengakibatkan kemarahan atau gangguan kepada
orang lain seperti ibu bapa, suami atau isteri dan boleh menyebabkan
pertengkaran. Seseorang yang ketagih internet dan komputer
didapati gagal memberi tumpuan yang baik terhadap kehidupannya sepeti
biasa. Kehidupan individu yang normal terjalin apabila ia dapat
mengekalkan peranannya sebagai seorang manusia yang normal, mewujudkan
perhubungan yang baik dan memelihara kesihatannya secara optimum. Bagi
mereka yang ada ketagihan ini , peranan dan perhubungannya dengan
individu lain dalam lingkungan hidupnya terjejas.

Konklusinya, Memandangkan hubungan dan
kaitan yang rapat antara manusia dan teknologi maklumat ini, tidak
hairanlah terdapat antara mereka yang tenggelam dalam dunia siber, di
samping mereka yang menggunakan internet sebagai saluran untuk mencapai
keseronokan peribadi semata-mata. Hanya mereka yang mampu mewujudkan
keseimbangan antara aktiviti internet dan kehidupan sebenar sahaja yang
dapat mempertingkatkan kesejahteraan dalam urusan kehidupan mereka
untuk kebaikan sesama manusia.


Majulah sukan untuk negara tetttt! (756 patah perkataan)

Thursday, October 29, 2009

HONDA JAZZ SUNDAL!

Ya memang aku tidak nafikan yang bantuan harus diterima dengan hati yang terbuka tetapi janganlah sehingga perlu diaplikasikan sehingga menjadi buah mulut sejagat.


Mengambil hak orang lain itu dikira zalim. Kamu semua hanya berani memberikan pendapat tetapi tidak rela dikritik. Aku benci akan sikap egoistik kamu semua. Aku tidak hiraukan hubungan intim berpecah belah. Paku selang paku serpih, mengata orang dia lebih. Pandangan pro dan kontra yang kamu semua paparkan hanya khalayan belaka kerana aku tidak percaya akan nya. Kerana aku percaya suatu hari pasti kamu semua akan meletakkan harapan kepada aku. Bak kata pepatah, terbang bangau sepanjang hari, ke tasik jua akhirnya dicari.

Baca sini wahai saudaraku semua, aku ada ayat pedas. "Siapa yang banyak bicara, banyak pula salahnya, siapa yang banyak salah, hilanglah harga dirinya, siapa yang hilang harga dirinya, bererti dia tidak warak, sedangkan orang yang tidak warak itu bererti hatinya mati." Oleh itu, janganlah kamu semua menjadi masyaraat yang naid dengan mata kebendaan yang melalaikan.

Aku begitu berterima kasih kepada Ibuku yang mencuba sedaya upaya menangkis segala tuduhan yang tidak berasas daripada ekstermis. Aku juga akan berusaha untuk melepaskan beliau daripada kongkongan yang selama ini dianggap menmbelenggu ideologi dan menikam sanubari beliau.


Fahamlah, Sesungguhnya, menangis ketika berundur adalah lebih baik daripada merintih selepas melangkah. :)


Aku bukannya menyampah dengan kalian. tetapi ingatlah, manusia bukanlah 'haiwan robotik' yang tidak mempunya rasa dan jiwa. Bebaskan diri anda daripada cara berfikiran sempit.


Assalamualaikum dan salam sejahtera. :)



From,
Zakwan Fitri Jaafar
To,
Cousinians.

Sunday, September 27, 2009

Gemuk i touching!


genting sempah genting atap. mengata orang dia yang lebih. buat open house tak ajak. padahal... haaa. ili gemuk gemuk.. kek lapis.

abah, ayah, papa and daddy.


Jaafar bin Hashim. Destroyed his life. Depressed. His child suffered.

The last time i met you is when I'm 14teen. i just want you to knows that i can live without you. but ethereally you was miserable my life. in hopes that you will miss me too. Not just me but all your child.

Tuesday, September 22, 2009

The Next Victim. (perbuatan : gaya menterbalikkan meja)


ibu yang caring. bagus. hmm


tetiba anak tinggal 4. mana lagi 2? huh.


sekor dah dapat. sekor lagi masuk longkang.

kau sayang anak anak kau ehh? dia dah kena makan! ahahah

Honda Owner Club Malaysia (HOOCHHUMM!)

Auwwww! nak satu!

Sunday, August 30, 2009

I do miss Denise Chang.

Bukan i taknak contact you sayang. Tapi takkan la i nak call mama u kot. :( aiyoo.




<345 captain widdle!

VERSE is real hardcore. izenit?

I bet you'll say Bad Brains, Minor Threat, The Misfits, The Dead Kennedys, SSD, Millions of Dead Cops, Flipper and Circle Jerks are all Metal as well? Haha, do some research and know your scene before you look ignorant. Hardcore is its own genre. Metal =/= hardcore Hardcore = Punk. I'm sick of arguing this shit. Wiki it, Google it, Ask Jeeves or go fucking experience a real punk show if you don't believe me. Ask Jude or ask Peter Answer if you still dont believe in me!


Saturday, August 8, 2009

Dia cakap guna ayat futuristik

Hubbagubbawubbagumgumyum. Pooootyy tooootyy kebaboooom!
Yenaa podah ajie suringay, sawaadeekapp kaprongkrap masuk pintu keluar tingkapppp.
Meooowwww zakwangilaperasanhensem haktuih!
asdfghjklwertyuiopxcvbhnmgrawrrr.
Shake-a-doo kedadoo you eat poo.
tItEwww cH@yUnk AwuCk TeTart2!
Tadaaaaaaaaaaaah :D

Friday, August 7, 2009

Don't you think what goes around comes around

aku malas nak mengutuk. tak elok. tapikan, ini nasihat tau. tolong amalkan sikap bertolak ansur dan buang jauh jauh sikap selfish dan ikan bateri kalau kamu adalah kawan aku.


sekian. goodbye old friends that (tah la. cakap pukimak pun cukup la)

Wednesday, July 29, 2009

Malam ni shisha jom!

Kalau Farouk call kau, mesti dia nak ajak shisha punya. bosan. 2 minggu lepas dia call aku. kringgg kringgg, zakwan terus jawab " hello aku malas ah nak shisha. kau ajak ah orang lain. " tanpa maklumat selanjutnya terus aku tekan butang merah. ringkas bukan?






dan aku pergi juga. kan ke tak kan?



cerita sebenarnya macam ni. HAHAHAHAHAHAHHA gelak dulu baru aku cerita. aku tau kalau aku cerita dulu mesti korang tak gelak.

Thursday, July 23, 2009

Hari ini dalam texting.

Zakwan : you kat mana?

HotlinkGift : i kat sekolah.

Zakwan : you buat apa kat sekolah? ada extra class ke?

HotlinkGift : takde ah. i dating harini.


dia selalu dating. selalu dating. selalu dating. aku terus tido

Barney kawan saya mati kena makan dengan T-Rex. Kesian kan? Jahat betul. Jangan kawan T-Rex

Aku terjaga dari tidur setelah Barney mengejutkan aku. Mungkin dia lapar. Betul juga. Kalau dia kenyang mesti dia kejutkan aku untuk bukakan pintu tandas. haahh. excellent kan.

Lepas mandi ++ makan tengah hari aku pun keluar la dengan Barney. (untuk informasi tambahan korang, Barney ni dinasor tau. ala yang comel tu.) kitaorang keluar pegi Pavilion, Queensbay and Times Square New York. Amat membosankan sebab semua orang pandang kami. Okay, mari berfikir bersama sama. asal heh?

Sewaktu dalam perjalanan pulang dari Times Square New York ke jockey kereta untuk memberikan tips dan mengambil kunci kereta kami telah dikejar oleh CIA, NYPD dan Kadet Remaja Sekolah. Ya KRS poyo tuu.

Aku pun tanpa mendongak ke atas terus aku melompat ke belakang badan Barney dan berlari dengan kelajuan sekata 580km/h. Tak sampai 3.40saat aku dah sampai kat rumah. Mesti korang jealous kan? hahaa

Akibat penat dengan adegan kejar mengejar yang tidak terkejar itu aku dan Barney pun tertido atas katil. Nafas yang soladiliti dengkuran Barney telah memecahkan tingkap-tingkap rumah aku yang diperbuat daripada berlian dan emas yang agak murah.

Sedang aku terlena. aku termimpi. Barney telah dikejar oleh dinasor T-Rex. T-Rex adalah haiwan peliharaan CIA dan KRS. yaa mereka masih jahat. T-Rex menggigit leher Barney dan melambung lambungkannya di udara. Aku kaku. Mungkin kaku. ya memang kaku. Aku hanya mampu menangis.

Dan aku menangis bersama Barney. Mungkin dia nak mati. yaa memang dia dah nak mati. Sedihkan ending macamni? bosan betul. Suaranya lunak meraung kesakitan. Dan aku buka mata untuk terjaga dari lena. ya memang mata aku berair. Tapi, aku masih terdengar suara Barney. ouwwwhhh ouwwwwhhh! Aku percaya ia dari luar. Dan aku segera ke tingkap. Rupa rupanya bunyi brek treler! aku menjerit dengan sedih. yaa memang air mata masih mengalir. BARNEYYYYYYYYY!


BARNEYYYYYYYYYYYYYY!

Friday, July 17, 2009

kingkong muka sama.


Ini Intan Liyana. Duduk Shah Alam.



Ini pula Zaza gilo. Duduk Pandan Mewah


so know we need to use the trigonometric and inverse function to solve the resolutions.

Intan Liyana + Zaza = kingkong gila. (okay i need to apologise)




intan zaza i minta maaf.

Zakwan telah meniduri lebih dari 200 wanita di seluruh dunia.

Dan ia amat bosan. aku memerlukan lagi 345 lagi wanita untuk aku tiduri untuk meletakkan aku dalam buku Guinness world record. Tolong jangan cemarkan malamku dengan pengkid dan mak nyah. dan kepada ibu ibu yang kesunyian, maafkan. aku tak dapat menemanimu pada malam suamimu outstation. please be loyal okay kak sally, kak yana, kak suzie dan kak sophie si pensyarah uitm.

One more things!




Aku perlukan jam loceng yang amat kuat untuk mengejutkan aku pada pagi hari.

Tokoh kali ini.


Nama sebenar Iley Zahirah (sangat pendek)




Hobinya tidak dikenalpasti. Mungkin shuffle atau tektonik. Tak mustahil kalau dia seorang yang hyperactive. Dengan semangat soladiriti dia membawa satu implikasi besar terhadap dunia aku. Okay lupakan. Kita pergi kepada topik asal.

Last time jumpa dia touching. Mungkin aku tak kasi dia cium pipi aku. Okay lupakan. Semalam dia takda suara so that was the perfect time to revenge. Haa i boleh jerit balik laa.

Tak pandai main badminton. Pastu berlagak cakap dia main untuk mssd.(fatamorgana)


dan sekarang. aku berjangkit dengan dia. takda suara.

Wednesday, July 15, 2009

Perempuan dan kasut. ;S

Kasut memang amat penting dalam hidup semua wanita. kecuali pengkid. sebab tu aku benci pengkid. diorang tu bodoh. macam monyet. oi pengkid! kalau kau ada kotek sini lah gaduh dengan aku. nak panggil abang salah tapi panggil akak dia marah. poyo lebih.



yang ni lagi nyirap. ketuk kepala dia mesti best. tapi kalau pakai tukul itu bonus.




tapi kalau bapuk pula? teruskan membaca

This is how i improve my piano skills.

dsjakljlkdsalakjsdasljkdlkajsdadskjlasljkdalskdjalksdjalksjdjdksladjklaslkjlkjjlkasdasdasd

Friday, June 19, 2009

Okay dengar. Disini ada orang gila.


haha kalau anda mampu dengar anda sememangnya seorang yang cerdik pandai. macam albert enstein. Tapi lagi sedih. AZRA AZRA GILA AZRA GILA AZRA GILA!



maaf disini. Aku terpaksa menunjukkan wajah sebenar aku. Sedih niiii.

Thursday, June 18, 2009

My girlfriend went to hospital. :(

Semalam 1230 ketika aku dan hafeez ingin ke Restoran Ali's Corner. Masa nak panjat pagar tu aku terjatuh. Aku tahu bunyinya kelakar memang sesuai untuk diketawa. Tapi sakit lah lahanat. Nicole yang pada masa itu dalam kocek ku terhempas ke lantai simen bersulamkan batu kerikil. SAKIT WOOO!!

Aku memasukkannya dalam Hospital Plaza Alam Sentral di Shah Alam.

Wednesday, June 17, 2009

What will you got in 16 hours?









We travelled through more than 200 kilometres just for freedom. Ofcourse im happy. Stick together team!

Tuesday, June 16, 2009

Im here bby! betul ni tak tipu.

Semalam i jumpa Siti. Siti baik tapi gedik sikit. Dia cerita kat i yang dia tak salah. padahal i taktau apa apa pun. Tapi betul, siti tidak bersalah. Nak bukti? search kat wikipedia. Betul la dia tak salah. Yang korang nak salahkan dia kenapa? ni lah melayu. Haish haishh. Kesian siti tu tau. You sayang i kan siti? :) nasib baik i ni orang jepun dan siti tu orang UAE. :)))))

Wednesday, April 29, 2009

Hey! Kenapa tak tegur aku?

Baru aku sedar yang blog i ini kurang menarik minat pembaca dikalangan ibu bapa. Tak mengapa, Sekarang aku sudah customise blog aku khas untuk pembaca pembaca berumur dan wanita wanita tua yang kesunyian. :P


Semalam aku pergi berlari lari anak. (motif untuk mengembalikan 6 pacs)
Dengan memakai seluar pendek And1 tanpa kocek. Pinky Winky duduk bersama sama penyembur serbuk cili untuk keselamatan jikalau di ganggu gadis gadis Uitm yang nak memperkosa i. Sekali, Pinky Winky (sila rujuk bawah) terpicit penyembur dan apa lagi. Menangis la pinky winky i. Kesian.

Memang dah jadi trend zaman sekarang heh?

Panas pula hati aku nak kena jaga hati semua kawan kawan. Hati aku siapa nak jaga? Ni yang zakwan touching niii. Nanes kang. MCB. Dah setahun aku meng'GAY'kan diri aku ni. Nak kata desperate tu tak la tapi hati panas pula tengok mat rempit tu dengan girlfriend dia kat khulafa tu. Dari aku 14 tahun aku lepak khulafa tu sampai sekarang. Jealous je tengok diorang tu sayang sayang.

tolong la cari kan satu heh?

Tuesday, April 7, 2009

Sorry beribu ribu sorry.

Sekali lagi aku nak minta maaf kat kamu semua sebab dah menyusahkan kamu. Aku tahu tindakan aku ini adalah tindakan paling bodoh pernah aku lakukan. Aku berjanji aku tidak akan mensusahi kamu semua.


Pertama, Aku pergi sambut birthday aku dengan Emma dan Bell kat sunway. Diorang belanja aku. Dan aku tak expect perkara ni akan berlaku. Nak tahu kenapa? Kali terakhir aku sambut birthday aku adalah masa aku 7 tahun. Lepas tu aku tidak pernah menyambut sejak parents aku divorced.


Kedua, Memang bodoh aku 'off' phone. Bukan aku saja je 'off' phone. Battery empty duh! Dah 2 hari aku tak charge phone so mati lah! Aku tahu korang semua call aku banyak kali tapi tak dapat. Sorry sangat sangat.


Ketiga, Sedap tak kek birthday aku tu? I'm sorry guys. :(

Sunday, April 5, 2009

yeay, Zakwan dah 17 tahun!.

Okay. Lupakan segala gelak tawa tentang coretan aku. Memang sengaja aku buat kalian ketawa. Aku mahu kalian lupa akan duka. Tapi, kenapa aku masih berduka?


Hari ini ulang tahun hari lahir aku yang ke tujuh belas. Memang dari kecil aku jarang menyambutnya. Ianya ditambah lagi dengan kenangan paling pahit dalam sejarah keluarga aku penceraian kedua ibu bapa ku.


Jadi, para sahabatlah yang telah menjadikan diri aku ini seperti lebih disayangi dan lebih diberi keutamaan. (sebenarnya aku cemburu tau tengok kamu semua menyambut dengan orang tersayang)


Tepat! kegagalan lah yang telah menunjukkan kepada aku bahawa bukan mudah untuk menjadi 'mudah'. Jadi, aku berikrar untuk menempelak pandangan serong orang ramai seperti DK, ZF, DJ, KTB dan lain lain lagi. Cilaka kamu semua memandang rendah terhadap aku ya. Siaplah kamu!


Tahun ini saya mahu berjaya dalam karier hidup saya. (peka bm saya dapat fullmarks)


Zaini dan muzammil adalah kawan sejati saya. :)

Saturday, March 28, 2009

The lameless thing.

I bored bored bored. And i was read all my old messages. Its all about my past. I feel guilty. I laugh. I punched the monitor. And its still bored. Are you come the the CBN carnival? Lets go dude. hahaha. Talk alone, Shout alone and do all the thing alone.



i am zakwan. and i bored.



Yeah she is my ex-girlfriend! And i, okay its my secret. I wont tell you.

Tuesday, March 24, 2009

Like brother like another brother too



Come on Zakwan! Show him a good attitude dude! Do not miss to salah five times everyday. Do alot of homework infront of him and many more. Ohhh fuck the system!

Our dad left us when we just a little baby and kid. We suffer this together. The joy and the sadness. So i can not let you go brother.

Wednesday, March 18, 2009

Western Imperialism


18 March 2009 1630pm.
I was with my cousins Takep, Edy, Liyana and Mil at Food Republic took some beverages. Then my mom called me told that Donut was injured at home causes of Gas explode. Whoah! I shocked at that moment. Thinking of Donut. Mana tak worry bhai!

1830pm
Id wait for the train at KL Sentral. Fuck! Sampai sampai rumah, rumah hancur sial! Tingkap semua pecah. Cuba kamu semua pikir apa akan jadi kat adik aku kalau tong gas meletup? Effect dia sama dengan grenade kan?

2245pm
I with Atiya and other friends went to Hospital Besar Kelang. Fuck jamm! Sampai je kat hospital tu aku terus bergegas ke wad 3b. Masuk je wad tu aku dah nampak donut dengan semua anggota badannya dibalut. Bisikkan ku berkata, "Alhamdullilah, aku taknak jadi anak bongsu"

Monday, March 16, 2009

Apa kau peduli?


Di Kenya bahasa rasmi mereka ialah bahasa Portugal. Di Senegal dan Congo bahasa rasmi mereka ialah bahasa perancis. Negara mereka tidak juga maju. Sedangkan mereka kaya dengan sumber sumber mineral. Jadi, Mengapa kita harus memasukkan idealogi barat kedalam hidup kita? Contohi negara China, Korea dan Japan yang memartabatkan bahasa ibunda mereka dan mereka masih boleh maju. Ingat tu. :)