Tuesday, August 24, 2010

My Dash Head.

Heyy tajuk mestilah kena tembak. baru la orang semangat nak baca. ya atau tidak?


Oh actually ini cerita pasal cinta remuk. our love had been so strong for to long. i heart her so much. tapi dia salah anggap. dan salah tanggapan. semuanya bermula apabila aku sengaja mencari gaduh. (sumpah memang sengaja) dengan niat saja mahu menilai dia. we keep foughts day by day. its not a huge fight but just a little argument. hmm. taktahu la kenapa dia begitu ambil hati. tapi bukan aku tak pujuk balik. eventho aku begitu sibuk dengan kerja aku ketika aku.


Tanggal 8 ogos 2010. iaitu anniversary kami yang ke 5 bulan. pada malamnya aku call dia. (dengan harapan untuk ucapan) mungkin dia terlupa ke. "sayanggg, happy 5th anniversary!," -dia "hm you nanti i call you balik. i tengah buat assignment la". tup dia terus letak call. okay pada mulanya aku cuba memahami dia. hmm mungkin dia nak belajar. okay jangan kacau. aku cuma tinggalkan pesanan ringkas sahaja berbau ucapan yang sweet2 belaka. hmmm harapan nak replyy. the stars are not as shine as we thought, i think you understand, dan sementara menunggu dia membalas aku pun tertidur. zzzzzzzzzz


Pada kepagian harinya aku hubungi dia dan dia sudah didalam kelas. oh okayyyy. maybe dia bangun lewat pagi itu. dan pada tarikh manis itu dia tidak pun menghubungi aku. ya aku faham dia sedang menuntut ilmu. jujur kata aku. aku tidak pernah syak wasangka pada dia. walaupun dia ada bagitahu ada seorang budak lelaki disana suka dia. im here for you sayang. if you'd only care.


Aku sunyi dalam sibuk sayang. bukan aku tidak ada jawapan untuk pertanyaan bertalu kawan kau tentang kenapa aku tidak selalu menghubungi kau sayang. jawapan aku tetap sama. aku sibuk dengan kerja. tapi setiap kali habis kerja aku kerapkali juga hubungi kau sayang. i wont a victory in this scene but please can we fix it again?


Kawan kawan baru kau disana berdesing mengatakan yang aku ini seorang pesalah juvana kerana memaki hamun serta swore to you with lotsa rude wayyyy. first i begging your pardon i knew it hurts you but i dont mean it. itu adalah tindakan drastik dan spontan aku apabila kecewa dan marah. honestly i didnt mean to hurt you. your heart so fragile sayang suddenly become so hard as rock. like pyramid.


Hati kau merah tapi aku jingga. jadi tahap kesabaran kita berlainan. sampai satu tahap aku perlu lepaskan semua bebanan yang aku pikul. sakit tau sayang. sakit. i could see the truth behind all your lies. okay la is that okay if you'd say so to ignore it. at least prove me. sama la macam u nak i prove to you that i love you. okay awak cakap awak dengan dia tiada kena mengena dengan that guy. pagi itu lepas sahur kita on the phone. kita baik macam dulu. seriously i rinduu. after that you text me. you touched my heart! that was sweet. then a minute after text me about want me to find another girl that better than you. WHY? why sayang? i tak pernah suruh u cari lain kan. tapi apa you buat? colourless rainbow. workpad dia senang sahaja. you tiada lelaki lain then u takkan suruh i cari lain ≠ u suruh i cari lain disebabkan u ada lelaki lain. jujur i kata i mula mula marah i bila i nampak that i happens. then bila i fikir balik. you supposed deserved better than me. not me. i weak you weak on distant relationship. you dont trust me but i trust you with mistrust you. i know you well sayang. the way you jawab phone call i dah tahu. bukan i nak kata i ni hebat ke apa ke. tapi you showed me when your mama call you. "haa haa dah nak balik dah ni.'" tupppp tuttt tutttt. you end call macam tu aja. its okay la kalau mama you dah biasa macam tu. dia dah 17 tahun besarkan you kan. she knows you better than i do.


And now i just want you to know that i really begging you apologise for all the things i made that hurts you. i fucked up all the time, please forgive me. you may say that you cant get along with me to the future. same as you said to me about andrini. thank you for all the sweet memories we had. dalam lagu miserable at the best kata, "i can live without you but without you ill be miserable at best.

2 comments:

Anonymous said...

whats the main point you do like that to me? You just say those word w/o think abt it? - you know who

MEDIHA OMAR said...

Alahai sedihnyaa..